środa, 4 lipca 2012


Dziś coś dla tych, którzy oprócz śpiewu chętnie doskonalą swoje umiejętności kulinarne.
Przepis od naszej bardzo muzykalnej i bardzo utalentowanej kulinarnie Pani Basi.
Chórzyści mieli okazję "pogłaskać" tym smakołykiem swoje podniebienie na spotkaniu przedwakacyjnym.
Zapraszamy do wypróbowania :)


Chałwa od Basi 


  
1 kostka margaryny


1,5 szklanki cukru


0,5 szklanki wody


3 łyżki kakao


1 paczka mleka w proszku


4 garści pokrojonych orzechów


1 szklanka rodzynków (można namoczyć w rumie, bądź sparzyć wrzątkiem)


4 paczki maślanych herbatników




Roztopić margarynę, dodać cukier, wodę, kakao.


Masę trochę wychłodzić.


Następnie po trochę wsypywać mleko w proszku  jednocześnie mieszając


Dodać orzechy, rodzynki, herbatniki (uprzednio nieco je połamać)


Wszystko wymieszać i uformować, mokrą ręką wygładzić wierzch.

S M A C Z N E G O :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz